Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Katy Perry

Katy Perry

 

 

Élete [szerkesztés]

Katheryn Elizabeth Hudson 1984. október 25-én született a kaliforniaiSanta Barbarában. Két lelkipásztor középső gyermeke, dzsesszesített egyházi zenén nőtt fel, a templomi karban énekelt. Miután Steve Thomas és Jennifer Knapp leszerződtette a Red Hill Records-hoz, 2001-ben elkezdte felvenni első albumát (dzsessz-hangulatú egyházi keresztény számok), Katy Hudson címmel. Tizenéves korában Perry és az egyik barátja találtak egy Queen albumot, ami később nagy hatással volt rá. 2004-ben Perry énekesnőnek szerződött a The Matrix-hoz, aki korábban Avril Lavigne-nel,Britney Spears-szel és Liz Phairrel is együtt dolgozott. Perry elkezdett együtt dolgozni Glen Ballarddal a bemutatkozó albumon, melyet 2005 -ben akartak megjelentetni. A Box, illetve a Diamonds című száma a hivatalos MySpace-oldalán vált ismertté. 2004 októberében ő lett a Blender Magazin 'The next big thing'je. Az egyik, Ballarddal írt száma, a Simple, később betétdala lett a The Sisterhood of the Traveling Pants című filmnek.2006 -ban együtt dolgozott a P.O.D.-vel. A zenei iparban nyíltan beszélt a küzdelmeiről. A dalai végül megnyerték a Virgin Records igazgatójának, Jason Flomnak a tetszését, aki a Capitol Music Group feje volt, és leszerződtették a kiadóhoz. Dalait gyakran játsszák az olyan zenei adók, mint a VH1 és az MTV. 2011-benn az Így Jártam anyátokkal című sorozatban vendégszerepet töltött be. Az amerikai Maxim magazin olvasói 2010-ben a világ legszexisebb nőjének választották.

Magyarországon először 2010. október 1-jén koncertezett; fellépésévelTeenage Dream című albumát népszerűsítette és videoklipet forgatott a Firework című dalához. Katy Perry Thomas Sabo, a híres ékszerész reklámarca.

 

Katy Perry (1984. október 25.– ) amerikaiénekesnő, olyan ismert dalok előadója, mint az I Kissed a Girl, a Hot N Cold  a Thinking of you vagy a California Gurls.

A 2007-es UR So Gay című szám digitális megjelenésekor a kritikusok, a média és a sajtó felfigyelt a szókimondó dalszövegíróra. Leghíresebb albuma a One of The Boys, melynek stílusa pop-rock.

Klippjei:  

2008 Ur so gay Walter May One of the boys
2008 I kissed a girl Kinga Burza One og the boys
2008 Hot n cold Alan Ferguson One of the boys
2009 Thinking of you Melina One of the boys
2009 Waking up in Vegas Joseph Kahn One of the boys
2010 California gurls Mathew Cullen Teenage dream
2010 Teenage dream Yoann Lemoine Teenage dream
2010 Firework Dave Meyers Teenage dream
2011 E.T Floria Sigismondi Teenage dream
2011 Last friday night Marc Klasfeld Teenage dream